HY-i10De zaken lopen goed als het aankomt op de verkoop van tweedehandsauto’s. We hebben het hierbij dan over de occasionverkoop en dan natuurlijk speelt vooral de vraag, wat de belangrijkste cijfers zijn of beter gezegd, wat de populairste occasions zijn van het afgelopen halfjaar?
We kunnen als eerste stellen dat de laatste tien jaar niet zoveel tweedehandsauto’s zijn verkocht als in bovenstaande periode. Hierbij vormen professionele vak bedrijven, zoals dealers een steeds groter deel van de verkoop, wat wel weer afgaat van het aandeel van de particuliere verkopers, deze groep levert in deze, in wat betreft de cijfers.
Hierbij is het vooral het merk Volkswagen dat het weer goed doet, het staat namelijk op de eerste plaats van populaire of meest verkochte occasions in ons aangehouden tijdvak en dit gaat ook op voor de nieuw verkochte auto’s van Volkswagen. Hoewel we ook de afgelopen jaren de Diesel-gate soap hebben gehad heeft dat dus geen invloed op de huidige verkoopresultaat uitgeoefend. Andere automerken, maar vooral ook Duitse zoals Opel en Ford doen het goed in de statistieken. Daarbij mogen we ook goedlopende Franse autohuizen niet vergeten, zoals Renault en Citroen, zij staan dan ook met de voorgaande in de top vijf.
In absolute aantallen zijn er maar liefs bijna een miljoen auto’s van hand gewisseld, dat is bijna 5,5 procent meer als voorgaand jaar. Er is zelfs zoveel vraag, in het bijzonder naar compacte auto’s op benzine met weinig jaren op het kenteken, dat deze moeten worden ingevoerd.